fema is 700 exam answers

fema is 700 exam answers

fema is 700 exam answers

Hi there! Do you know about “fema is 700 exam answers” ? If not, we are going to answer it on negarinfo .

Be with us to the end 🌻

 

For those who want to find out the answers for FEMA IS 700.B: an Introduction to the National Incident Management System, you are able to read this entire article. Here we are going to share the answers. Also, we are going to share some questions from that exam.

Answers – FEMA IS 700.B: an Introduction to the National Incident Management System

  1. C. Incident Action Planning
  2. C. Unified Command
  3. B. Information and Intelligence Management
  4. C. Modular Organization
  5. D. Track and Report
  6. A. TRUE
  7. A. Section Chief
  8. A. TRUE
  9. C. Interoperability
  10. C. Planning, response, recovery.
  11. C. Technology Use and Procedures
  12. D. Mobilize
  13. B. All of the above
  14. D. Manageable Span of Control
  15. D. Resilience and Redundancy
  16. D. Planning Section
  17. B. EOCs (Emergency Operations Centers)
  18. A. TRUE
  19. C. Planning
  20. C. Decline
  21. C. A Unified Command is established.
  22. D. Credentialing
  23. A. confidentiality
  24. D. Staging Area
  25. A. TRUE

    fema is 700 exam answers
    fema is 700 exam answers

    MORE POSTS:

  26. B. Command and Coordination
  27. C. Qualifying, certifying, and credentialing personnel
  28. A. JIC (Joint Information Center)
  29. A. TRUE
  30. D. Level 2 – Enhanced Steady-State
  31. D. Interoperability
  32. A. TRUE
  33. A. TRUE
  34. D. Incident Action Planning
  35. D. A Unified Command is established.
  36. A. Common Terminology
  37. B. Information and Intelligence Management
  38. D. Comprehensive Resource Management
  39. B. outside
  40. A. ICS or ICS-like EOC structure
  41. C. On-scene
  42. A. Capability
  43. C. Command and Coordination
  44. A. MAC Groups
  45. A. MAC Groups
  46. A. TRUE
  47. A. MAC Groups
  48. A. Reimburse and Restock
  49. A. Chain of Command and Unity of Command
  50. D. Management by Objectives
  51. D. When transitioning between operational periods.
  52. B. Agreements
  53. A. Comprehensive Resource Management
  54. D. Planning for Resources
  55. C. Standardization
  56. D. Identify Requirements
  57. D. Liaison Officer
  58. C. Order and Acquire
  59. A. True
fema is 700 exam answers
fema is 700 exam answers

Below, you can see the NIMS 700 Answers – IS-700. B according to the Quizzma website. However, I can show you 30 answers. If you want to know more, you are able to access the Quizzma website.

more :  which is the safest area for towing a skier

Fema Is 700.B: An Introduction To The National Incident Management System Answers.

1. Which NIMS Management Characteristic includes documents that record and communicate incident objectives, tactics, and assignments for operations and support?

A. Common Terminology
B. Information and Intelligence Management
C. Incident Action Planning
D. Integrated Communications

Answer: C. Incident Action Planning

2. Which ICS structure enables different jurisdictions to jointly manage and direct incident activities with a single incident action plan?

A. Area Command
B. Joint Information Center
C. Unified Command
D. Incident Management Team

Answer: C. Unified Command

3. Which NIMS Management Characteristic follows established processes for gathering, analyzing, assessing, sharing, and managing data?

A. Common Terminology
B. Information and Intelligence Management
C. Integrated Communications
D. Establishment and Transfer of Command

Answer: B. Information and Intelligence Management

4. Which NIMS Management Characteristic involves using standardized names and definitions for major organizational functions and units?

A. Common Terminology
B. Unified Command
C. Modular Organization
D. Comprehensive Resource Management

Answer: C. Modular Organization

5. Which resource management task enables resource coordination throughout the incident?

A. Order and Acquire
B. Demobilize
C. Reimburse and Restock
D. Track and Report

Answer: D. Track and Report

6. Incident information is used across ICS, EOCs, MAC Groups, and JIS to aid in planning, determine incident costs, and identify safety issues.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

fema is 700 exam answers
fema is 700 exam answers

7. Each ICS General Staff is led by a(n) ____________ who reports directly to the Incident Commander or Unified Command.

A. Section Chief
B. Administrative Authority
C. Unit Supervisor
D. Group Supervisor

Answer: A. Section Chief

8. Emergency Management Assistance Compact (EMAC) is a state-to-state system for sharing resources during an emergency or disaster.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

9. Use of communications and information systems that are familiar to users is a part of which key principle?

A. Reliability, Scalability, and Portability
B. Security
C. Interoperability
D. Resilience and Redundancy

Answer: C. Interoperability

10. The three NIMS guiding principles are:

A. Flexibility, standardization, unity of effort.
B. Unity of effort, preparedness, resource management.
C. Planning, response, recovery.
D. Resources, organization, standardization.

Answer: C. Planning, response, recovery.

11. Using social media to support activities such as producing maps and incident visualizations is an example of which communications standard?

more :  one method of displaying the entire contents of a window is to __ it.

A. Common Terminology, Plain Language, and Compatibility
B. None of the Above
C. Technology Use and Procedures
D. Information Security/Operational Security

Answer: C. Technology Use and Procedures

12. Which resource management task deploys or activates personnel and resources?

A. Identify Requirements
B. Track and Report
C. Order and Acquire
D. Mobilize

Answer: D. Mobilize

13. Which of the following is an EOC function?

A. Coordinating plans and determining resource needs
B. All of the above
C. Collecting, analyzing, and sharing information
D. Providing coordination and policy direction

Answer: B. All of the above

14. Which NIMS Management Characteristic refers to the number of subordinates that directly report to a supervisor?

A. Modular Organization
B. Chain of Command and Unity of Command
C. Management by Objectives
D. Manageable Span of Control

Answer: D. Manageable Span of Control

15. Ensuring the uninterrupted flow of information’ describes which key communications and information systems principle?

A. Reliability, Scalability, and Portability
B. Security
C. Interoperability
D. Resilience and Redundancy

Answer: D. Resilience and Redundancy

16. Which organizations should be involved in communications planning?

A. MAC Groups
B. All Stakeholders
C. Area Command
D. Planning Section

Answer: D. Planning Section

17. Which NIMS Command and Coordination structures are offsite locations where staff from multiple agencies come together?

A. Incident Command Structure (ICS)
B. Emergency Operations Centers (EOCs)
C. Joint Information System (JIS)
D. MAC Group

Answer: B. Emergency Operations Centers (EOCs)

18. Incident Reports, such as Situation Reports and Status Reports enhance situational awareness and ensure that personnel can access needed information.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

19. The Incident Action Plan is prepared by General Staff from which section?

A. Operations
B. Finance/Administration
C. Planning
D. Logistics

Answer: C. Planning

20. The jurisdiction receiving mutual aid can ____________ resources if they do not meet its needs.

A. Redirect
B. Store
C. Decline
D. Disregard

Answer: C. Decline

21. When an incident occurs or threatens, local emergency personnel manage response using NIMS principles and ICS. If the incident is or becomes large or complex, ________________.

A. Federal authorities assist.
B. Local EOCs activate.
C. A Unified Command is established.
D. Mutual Aid Agreements are executed.

more :  how did the holocaust affect postmodern thought?

Answer: C. A Unified Command is established.

22. Which resource management activity identifies and verifies that personnel are qualified for a particular position?

A. Qualifying
B. Planning
C. Certification
D. Credentialing

Answer: D. Credentialing

23. The need for ______________ can complicate information sharing among emergency personnel.

A. confidentiality
B. advanced equipment
C. verified sources
D. social media outlets

Answer: A. confidentiality

fema is 700 exam answers
fema is 700 exam answers

24. Which type of ICS facility is used to temporarily position and account for personnel, supplies, and equipment awaiting assignment?

A. Incident Base
B. Incident Command Post
C. Camp
D. Staging Area

Answer: D. Staging Area

25. In NIMS, resource inventorying refers to preparedness activities conducted outside of incident response.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

26. Which major NIMS Component describes recommended organizational structures for incident management at the operational and incident support levels?

A. Resource Management
B. Command and Coordination
C. Communications and Information Management

Answer: B. Command and Coordination

27. Which resource management activity establishes common definitions for capabilities of personnel, equipment, teams, supplies, and facilities?

A. Identifying and Typing Resources
B. Acquiring, storing, and inventorying resources
C. Qualifying, certifying, and credentialing personnel
D. Planning for Resources

Answer: C. Qualifying, certifying, and credentialing personnel

28. The _________ is a central location that houses Joint Information System (JIS) operations and where public information staff perform public affairs functions.

A. Joint Information Center (JIC)
B. MAC Group
C. Emergency Operations Center (EOC)
D. Incident Command Post

Answer: A. Joint Information Center (JIC)

29. The MAC Group does not replace the primary functions of EOCs or other dispatch organizations.

A. TRUE
B. FALSE

Answer: A. TRUE

30. When only certain EOC team members or organizations are activated to monitor a credible threat, which Activation Level has been implemented?

A. Level 1 – Full Activation
B. Level 4 – No EOC is required
C. Level 3 – Normal Operations/Steady-State
D. Level 2 – Enhanced Steady-State

Answer: D. Level 2 – Enhanced Steady-State

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.